Har du planerat att köpa en pet flaska, men vet inte exakt vart du kan få tag i en. Då har du bland annat valet av att köpa en via nätet ifrån diverse leverantörer.

Nuförtiden kan man köpa det mesta via nätet, förutom t.ex. kläder, smycken och filmer, finns även valet av att köpa en pet flaska som kan användas för diverse vätskor, tillgänglig hos olika sajter.

En pet flaska

Pet flaskor eller även kallad plastflaska sälj runtom och tillverkas av ett material som heter Polyetylentereftalat. Detta material kan även formges fritt under produktion, vilket kan vara en fördel för de flesta bolag som säljer drycker. De kan enkelt forma sin egen pet flaska, för att passa deras marknadsföring av just den produkt som de ska sälja.

Pet flaskor används för diverse, man kan t.ex. köpa en pet flaska med läsk eller mineralvatten i olika affärer. Men något som de flesta säkert har använt eller köpt en pet flaska till någon gång, är den så kallad produkten sodastreamer. En sodastreamer är en maskin som man kan finna i olika hushåll. Maskinen används för att helt enkelt fixa kolsyrat vatten snabbt på bara några sekunder i en pet flaska.

Plastflaskor

Flaskor tillverkade av plast är något som har funnit länge. Den första plastaktiga substansen kom redan under renässansen, av inge mindre än Leonardo Da Vinci. Leonardo var en italiensk målare, men han var även verksam som en uppfinnare, ingenjör och naturforskare. För att tillverka den första plastaktiga substansen, blandade han ihop organiska fibrer, tillsammans med animaliska och vegetabiliska lim. När dessa ämnen torkade tillsammans, resulterade det i något som ansågs vara plast.

Nuförtiden använder man en metod som kallas för formblåsning, när man vill tillverkar flaskor av plast.

Formblåsning går till genom att man blåser materialet som används, upp mot insidan av en form som man har tillverkat av t.ex. gjutjärn eller trä. Detta är den enklaste metoden som används när man tillverkar ihåliga produkter av ett material som t.ex. termoplast eller glas.

Termoplast som används för plast flaskor, är ett material som mjuknar enkelt upp när den smälts. Tack vare detta kan man formge materialet hur man än vill.

Flaskor

Det finns flera olika sorters flaskor och burkar som man kan köpa i diverse affärer och via nätet. Förutom de vanliga plastflaskor och pet flaskor som finns tillgängliga, används även så kallade glasflaskor. De användes en hel del förtiden. Man sålde bland annat läsk i dessa, men under 60-talet bestämde man sig för att de skulle ersättas med plast flaskor.

Man ansåg att glas flaskor var för tunga och kostade för mycket att tillverka. Plastflaskor av materialet högdensitetspolyeten var ett säkrare alternativ och det var enklare att producera tack vare att det inte kostade mycket och de var mycket lättare i vikt, vilket gjorde den snabbt populär bland olika företag.

Högdensitetspolyeten

Detta material är en variant av plast som är tillverkad av petroleum. Högdensitetspolyeten är väldigt resistent mot t.ex. syror och lösningsmedel, den är även kemiskt icke-reaktiva. Detta gör det möjligt för materialet att användas inom olika områden, som bland annat till olika förpackning och behållare för t.ex. mjölk och tvätt flaskor.

Köp dig en pet flaska, när du söker efter en säker behållare för dina vätskor.