Nuförtiden kan man även köpa sig plastflaskor online via diverse bolag som finns tillgängliga.

Man kan även få sina plastflaskor special tillverkade och forma dem exakt som man önskar sig. Det finns även självklart de plastflaskor som bolag själv har designat och säljer vidare via nätet.

Flaskor

Flaskor används hela tiden som behållare för diverse vätskor. De är bra att ha tillgängliga i ens kök för diverse behov. Bland annat kan man fylla sin flaska med olika drycker som öl, läsk och vin, men de kan även fyllas med matolja och medicin beroende på det man vill använda den för.

Många som sportar använder även t.ex. en plastflaska som kan köpas i diverse butiker, även online, för att fylla den med vatten och ha med den under t.ex. en promenad eller joggning utomhus.

Flaskor kan man finna tillverkade i för det mesta plast och glas. Men under 1960-talet slutade man använda glas och en annan sorts plast variant som var dyr att producera. Istället började ett nytt material som kallades högdensitetspolyeten, användas. Detta material kosta mindre att tillverka och var mycket lättare än t.ex. glasflaskor.

Nuförtiden används fortfarande glasflaskor för t.ex. vin och öl, men för andra vätskor såsom läsk, har livsmedelsindustrin byt ut alla andra flaskor med plastflaskor.

Plastflaskor

Under år 1947 började man att använda flaskor tillverkad av plast för att lagra diverse vätskor. Materialet var lätt att forma, vilket var en intressant och unik fördel som de flesta läskbolag tog nytta utav, för att t.ex. använda det i sin marknadsföring av deras produkt.

Den vanligaste formen som man kan finna hos en plastflaska, är formen av en hals på den övre delen som är smalare än den undre delen.

Plast

Plast som används för att skapa plastflaskor har en lång historia bakom sig. Den första riktiga formen av naturlig plast som man känner till uppfanns under renässansen. Det var Leonardo Da Vinci som bestämde sig för att testa att blanda vegetabiliska och animaliska lim, kombinerat med organiska fibrer, vilket slutade med att han uppfann plasten. Tack vare att när dessa torkade tillsammans bildades en så kallad plastaktig substans.

Det finns olika plastflaskor ute på marknaden idag och en av dessa är en så kallad PET-flaska.

PET flaska

PET flaskor är flaskor som används vid försäljning av t.ex. vatten och läsk. Dessa flaskor tillverkas av ett material vid namnet Polyetylentereftalat och kan formges någorlunda fritt under produktion.

Flaskor av plast har sedan en lång tid tillbaka tillverkas genom så kallad formblåsning. Att tillverka genom formblåsning är ett av de vanligaste sätten att producera diverse föremål av Termoplast, som är ett material som enkelt mjuknar när den smälts.

Flaskor och burkar är produkter som ofta sälj med pant. När man t.ex. köper en läskedryck i en affär, säljs den med en extra så kallad pantkostnad. Men när du sedan pantar flaskan, på en återvinningsplats får du pengarna som gavs för panten tillbaka.

En plastflaska är däremot en produkt som man inte alltid behöver panta eller slänga bort. Den kan fortfarande sparas, om man skulle vilja behålla flaskan för att t.ex. fylla den igen med vatten eller andra vätskor. Det är bara att diska flaskan och fylla på igen.

Plastflaskor är produkter som sälj runtom via olika butiker nära dig, men även via nätet.