Du vet väl att mossa på takpannor inte är bra. Kanske är taket den viktiga delen av ditt hus. Takpannor gillar inte mossa.

Växtligheten är inte så ofarlig som man kan tro. Obehandlad mossa kan leda till att mögel sprider sig.

Mossan måste bort på ett korrekt sätt. Om du vet vad du gör så kan du ta bort mossa på tak själv. Gör det så fort som möjligt.

Vissa väljer att ta in hjälp för att ta bort mossa på tak!

Vill du få det riktigt gjort från början så kanske det är bättre att anlita ett företag. Om du är höjdrädd så kan det vara en ide.

Men om du inte är höjdrädd och har ett tak som inte är särskilt svårt att komma åt är det klart att du kan ta bort mossa på tak med Bensaltensid eller ett annat medel som är till för detta. Medlen är många vad det gäller mossbekämpning.

Rent praktiskt kan du använda Bensaltensid och spruta på taket för att döda mossan. Om du använder dig av en ejektor, ryggspruta eller högtrycksspruta eller högtryckstvätt (i påläggsläge) bör du få bort påväxten så att det blir snyggt igen. Du behöver inte köpa egna maskiner.

algborttagning

Sköt om huset och ta bort ta bort mossa på tak i tid. Förutom ett bra medel och en ejektor eller högtrycksspruta (högtryckstvätt) med kempåläggningsläge behöver du antagligen en stadig stege eller hantverkarställning och så skyddsutrustning för dig själv. Tänk på att skydda händerna och fötterna. Munskydd rekommenderas också.

Du får tid över om du tar in ett företag. Du kan prova själv först om du vill.

Rengör regelbundet

Något som är mycket viktigt att komma ihåg är att mossa på takpannor inte är något man tar bort för att sedan glömma allt om. Tar du inte bort mossan så kan den lätt komma tillbaka. Sådant är livet.

Det viktigaste är att komma igång med regelbunden rengöring av mossa från tak. Minst en gång per år gäller.

Gör det en gång på våren och en på sommaren. mossa på tak Enkla medel går utmärkt att använda.

Det finns mängder av medel som du kan använda. Då brukar påväxten hålla sig borta 2-4 år.

Samtidigt som du tar bort mossan från taket kan du passa på att se över rännor och tegelpannornas skick. Slarva inte i jobbet. Då får du en bra koll på hur huset mår.

Justera takpannorna i tid

Jobba undan saker undan för undan. Byt ut det som är trasigt. Trasiga tak sänker värdet på bostaden. Sådant får ju inte hända.

Underhåll din fastighet. Vet du inte hur du ska gå tillväga så är det bättre att fråga någon. Du kan eventuellt skicka bilder till en takfirma som kan tala om för dig om du behöver byta ut och renovera eller om det kan förbli som det är.

Det är enkelt att ta bort mossa på takpannor

Slarva inte med säkerheten. När du har mossa på takpannor måste du komma åt ordentligt. Dra inte ut på att ta bort mossa på tak.

Ta hjälp av andra. Det vinns ingenting på att leka hjälte.

Gå lugnt och metodiskt till väga. Då slipper du obehagliga överraskningar.